Home  |  Links  |  Sitemap  |  Contact
English Nederlands

Jachthaven en sloepenhaven

Ons recreatiebedrijf, dat uniek direct aan De Kaag gelegen is, is bij uitstek een watersportcamping. Wanneer u bij ons vandaan de Kagerplassen op wilt varen, hoeft u geen sloten door, of bruggen te openen. U kunt direct naar het open water varen.

JachthavenLigplaatsen boten voor een seizoen
Wij hebben een jachthaven met ligplaatsen voor boten variërend van 4 tot 12 m, die voor de periode van 1 april tot 1 november verhuurd worden. In het voorjaar van 2010 zijn de steigers en afmeerpalen van de jachthaven vernieuwd. In de zomer van 2011 is het havenhoofd vernieuwd en is er een nieuwe hijsinstallatie voor de boten geplaatst. Ook is er een nieuwe afspuitplaats voor boten gemaakt met een bezinkput voor het afspuitwater.
Door de unieke ligging van onze jachthaven is er veel vraag naar ligplaatsen. Wanneer u echter bij ons een caravan op een kampeerplaats heeft staan, heeft u voorrang op het huren van een ligplaats. Zie voor een indicatie van de huurtarieven voor ligplaatsen onze tarievenlijst voor seizoenplaatsen.

Nieuwe sloepenhaven bij Chaletpark Spijkerboor
Met ingang van 1 april 2015 is er aan de noordkant van het chaletpark een nieuwe sloepenhaven beschikbaar voor de sloepen van de gasten van het chaletpark. Het gaat hier om 34 ligplaatsen van 7 x 3 meter. Niet alleen voor de vaste gasten biedt deze haven een uitkomst, maar ook voor de gasten, die tijdens het recreatieseizoen een chalet huren en met een sloep naar Chaletpark Spijkerboor willen komen. Zie voor meer informatie m.b.t. het huren van chalets de informatie onder Verhuur zomerhuisjes en chalets en voor de huurtarieven de tarievenlijst verhuur zomerhuisjes en chalets.

Ligplaatsen boten voor kortere periodes
Ook voor gasten, die voor een aantal dagen, of bijvoorbeeld een week bij ons ofwel in hun eigen toercaravan of tent verblijven, ofwel een huisje bij ons gehuurd hebben (zie Verhuur zomerhuisjes en chalets) hebben we in de zomervakantie een aantal ligplaatsen beschikbaar voor een boot. Het is dan uiteraard mogelijk om uw eigen boot mee te nemen. Maar, aangezien het aantal beschikbare plaatsen toch enigszins beperkt is, is het verstandig om ruim van tevoren een combinatieplaats te reserveren voor zowel het kamperen als voor een ligplaats voor een boot. Want de regel is: “Wie het eerst komt, wie het eerst maalt”!

Heeft u overigens zelf geen boot, maar wilt u bij ons verblijven en een boot huren, dan kunt u in onze omgeving bijvoorbeeld bij Nico van Schie (aan de Zijldijk 11, 2362 AE Warmond, tel. 071-5892894) terecht voor zeilboten of bij Hoogenboom Kaag (aan de Julianalaan 72b, 2159 LD Kaag, tel. 0252-544266, www.hoogenboomkaag.nl) voor zeil- of motorboten. Op de website www.kaag.nl kunt u nog veel meer adressen vinden voor verhuurmogelijkheden van diverse boten.

botenhijsinstallatie

Winterstalling boten
Heeft u een boot van maximaal zo’n 8 meter lengte en is het geen stalen boot, dan kunt u bij ons terecht voor een winterstallingsplaats. Het gaat hier om een plaatsje op ons parkeerterrein. Begin november worden de boten, waarvoor een winterstallingsplaats gereserveerd is, uit het water getakeld met de in augustus 2011 geplaatste nieuwe kolomzwenkkraan. Deze kraan heeft een hijscapaciteit van 6,3 ton. Ook worden de boten bij de nieuwe afspuitplaats met een hogedrukreiniger schoon gespoten. U kunt altijd even contact met ons opnemen om te informeren naar de mogelijkheden en tarieven.