Bereikbaarheid Jachthaven/Camping Spijkerboor – Lange Brug geheel vernieuwd weer open voor autoverkeer

https://www.campingspijkerboor.nl/content/uploads/Lange-Brug-in-Oud-Ade-afgesloten-voor-autos.jpg
Nieuws

Berichtgeving d.d. 29 mei 2021

Inmiddels is de Lange Brug op de route van Leiderdorp naar de Boekhorsterweg in Oud Ade (Warmond) weer opengesteld voor al het verkeer. Zie https://www.allesinkaagenbraassem.nl/nieuws/nieuwe-langebrug-oud-ade-gereed-en-open-voor-verkeer.html.

Wij zijn hier erg blij mee!

 

Berichtgeving d.d. 10 april 2021

In het najaar 2020 is begonnen met het vervangen van de Lange Brug op de route van Leiderdorp naar de Boekhorsterweg in Oud Ade (Warmond), aan de Leidseweg in Oud Ade. Vanaf dat moment wordt het verkeer vanaf Leiden/Leiderdorp naar Oud Ade/Warmond omgeleid via de N445.

Inmiddels is bekend, dat het tot ca. eind juni zal duren, voordat de brug weer gebruikt kan worden voor al het verkeer, zie https://www.leidschdagblad.nl/cnt/DMF20210409_17168954?utm_source=google&utm_medium=organic 

Voor fietsers geeft de wegafsluiting geen probleem. De brug voor de fietsers kan gewoon gebruikt worden.

 

Berichtgeving d.d. 4 september 2020

Door gemeente Kaag en Braassem is bekendgemaakt, dat vanaf dinsdagmiddag 4 september 2018 de Lange Brug weer open is voor autoverkeer en de ambulance. Dit besluit volgt uit inspectie en contra-expertise van de brug.

Vanaf 7 augustus 2018 was de Lange Brug afgesloten vanwege een slechte staat van de brug. Het gaat hier om de brug, die op de route ligt van Leiderdorp naar de Boekhorsterweg in Oud Ade (Warmond), aan de Leidseweg in Oud Ade. Het verkeer werd omgeleid via de N445. Er volgde een inspectie en contra-expertise van de brug. Uit de berekeningen blijkt, dat de brug beperkt belastbaar is. Daarom wordt deze nu gedeeltelijk opengesteld. De toegang tot de brug wordt versmald naar 2.30 meter, zodat zwaar verkeer er niet overheen kan. Er worden weer verkeerslichten geplaatst. Hierdoor wordt het verkeer om en om over de brug geleid.

De bussen kunnen vanaf 5 november 2018 weer over de brug. Voor vracht- en landbouwverkeer blijft de brug gesloten.

Top