Coronavirus (COVID-19) – Actuele coronamaatregelen – update d.d. 26-6-2021

https://www.campingspijkerboor.nl/content/uploads/Coronavirus-afbeelding.jpeg
Nieuws
BERICHT D.D. 26 JUNI 2021
Hier volgen de actuele coronamaatregelen na de versoepelingen vanaf 26 juni.

Aangezien er vanaf vandaag vanuit de overheid weer versoepelingen doorgevoerd worden, laten we u graag het volgende weten.

Gelukkig zijn de besmettingen door het coronavirus momenteel aardig onder controle. Maar helemaal weg is het virus voorlopig nog niet. Het virus is onvoorspelbaar en nieuwe varianten blijven zich aandienen. We moeten dus ook op de camping voorzichtig en alert blijven.

Vanaf 26 juni is het dragen van een mondkapje in ons sanitairgebouw en bij ons kantoor niet meer verplicht. Voor het aantal te ontvangen bezoekers wordt bovendien geen specifiek getal meer genoemd; maar het maximale aantal te ontvangen bezoekers is wel afhankelijk van de ruimte in en om een chalet/caravan/tent/boot. We moeten namelijk de basisregels blijven naleven. En de belangrijkste regel blijft om zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

In ons sanitairgebouw hebben we uiteraard ook met de landelijke anderhalvemetermaatregel te maken; onze gasten moeten ook daar zoveel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar houden. Bij teveel drukte in het sanitairgebouw vragen we u vriendelijk om toch nog uw eigen sanitaire voorzieningen te gebruiken. Geef elkaar de ruimte!

In het kort zijn dit de belangrijkste regels, die we voorlopig nog moeten handhaven:

 • houd 1,5 meter afstand van anderen en schud geen handen;
 • was vaak uw handen met zeep;
 • heeft u coronaklachten, dan bent u verplicht met alle huisgenoten naar huis te gaan (laat u dan ook testen);
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven;
 • het maximale aantal te ontvangen bezoekers is gezien de anderhalvemetermaatregel afhankelijk van de ruimte in en om een chalet/caravan/tent/boot;
 • houd ook in ons sanitairgebouw 1,5 meter afstand van anderen;
 • gebruik bij teveel drukte in het sanitairgebouw uw eigen sanitaire voorzieningen.

Bedankt voor uw aandacht! We wensen u een goede gezondheid en een mooie zomer toe!

BERICHT D.D. 1 APRIL 2021
Hier volgen de actuele coronamaatregelen bij de start van het nieuwe recreatieseizoen.

Het is inmiddels ruim een jaar geleden, dat we te maken kregen met het coronavirus en daardoor diverse maatregelen moesten treffen, die voor ons allemaal van belang zijn. Helaas hebben we nog steeds met het virus te maken en zijn we dus ook nog niet van de maatregelen af.

U heeft vast meegekregen vanuit de media, dat steeds meer mensen in Nederland moeite hebben met het naleven van de diverse coronamaatregelen, waardoor het aantal coronabesmettingen in Nederland weer oploopt. Het coronavirus is dus nog lang niet vertrokken. Reden voor ons om te benadrukken, dat ook op de camping de landelijke coronamaatregelen nog steeds gelden.

De belangrijkste regel is uiteraard, dat personen, die niet tot uw gezin behoren, zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand moeten houden ten opzichte van anderen.

Een andere belangrijke maatregel is het ontvangen van bezoekers. Het is toegestaan om slechts één bezoeker per dag te ontvangen in of bij uw kampeermiddel of boot.

Een nieuwe regel ten opzichte van vorig jaar is het dragen van een mondkapje (vanaf 13 jaar). Wanneer u het sanitairgebouw, de toiletten bij ons kantoor, of ons kantoor bezoekt, verzoeken wij u een mondkapje te dragen.

Onze seizoengasten zijn vanaf 1 april weer van harte welkom. Ons sanitairgebouw zal vanaf 1 april i.v.m. de anderhalvemetermaatregel beperkt open zijn. Om teveel drukte in ons gebouw te voorkomen, vragen we dus aan u allen om, evenals het vorige seizoen, zoveel mogelijk uw eigen sanitaire voorzieningen te gebruiken.

Onze toeristische kampeerders vragen we ook zoveel mogelijk eigen sanitaire voorzieningen te gebruiken. Ook zullen de reserveringen evenals vorig jaar iets aangepast zijn. Voor de maanden juli en augustus zullen bijvoorbeeld van tevoren alleen reserveringen gemaakt worden voor minimaal een week. Zie voor verdere voorwaarden en informatie hierover de tekst onder Toeristische plaatsen,  https://www.campingspijkerboor.nl/kamperen/toeristische-plaatsen/.

Gezien de beperkte openstelling van het sanitairgebouw zijn groepsreserveringen niet mogelijk.

In het kort zijn dit de belangrijkste regels, die we voorlopig moeten handhaven:

 • houd 1,5 meter afstand van anderen en schud geen handen;
 • was vaak uw handen met zeep;
 • heeft u coronaklachten, dan bent u verplicht met alle huisgenoten naar huis te gaan (laat u dan ook testen);
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven;
 • ontvang maximaal één bezoeker per dag in of bij uw kampeermiddel of boot;
 • gebruik zoveel mogelijk uw eigen sanitaire voorzieningen;
 • houd ook in onze sanitaire voorzieningen 1,5 meter afstand en draag een mondkapje;
 • in heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Vanaf vanavond betekent dat, dat iedereen tussen 22.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen moet blijven.

Zodra bepaalde landelijke maatregelen veranderen, zullen deze ook voor u op de camping veranderen. En is er iets te melden, dan laten we het uiteraard weer aan u weten.

Houd rekening met elkaar! We wensen u een goede gezondheid toe!

BERICHT D.D. 14 JUNI 2020

Hier volgt een update op het bericht d.d. 5 juni 2020

Vanuit de overheid is bepaald, dat de sanitairgebouwen op campings vanaf 15 juni opengesteld mogen worden. Maar om het sanitairgebouw veilig met elkaar te kunnen gebruiken zijn wij verplicht een aantal beperkende maatregelen te treffen, zodat de gasten 1,5 meter afstand van elkaar kunnen houden. Dit houdt in, dat niet alle douches en toiletten gebruikt kunnen worden. Alle gasten, die inchecken, krijgen informatie mee, waarin de maatregelen duidelijk worden uitgelegd.

In aanvulling op de verplichte maatregelen is de toegangsdeur van ons sanitairgebouw aangepast. Er is een elektrisch systeem aangebracht, waardoor de toegangsdeur automatisch open en dicht gaat. En uiteraard zal het sanitairgebouw met regelmaat en met extra hygiënemaatregelen worden schoongemaakt.

Aangezien het sanitairgebouw niet volledig gebruikt kan worden, verzoeken we al onze gasten dringend om zoveel mogelijk de eigen sanitaire voorzieningen te gebruiken!

Vanwege de beperkte sanitaire voorzieningen in ons gebouw blijven de reserveringsregels, die vermeld zijn in onderstaande update d.d. 9 mei jl. ongewijzigd van kracht. Bovendien is het niet uitgesloten, dat er een nieuwe uitbraak van het Coronavirus komt, waarna mogelijk opnieuw het sanitairgebouw moet worden gesloten. We willen zo voorkomen, dat we gasten zonder eigen sanitaire voorzieningen in dat geval niet kunnen ontvangen en reserveringen moeten annuleren met als gevolg mogelijke restitutie.

Dus u kunt momenteel voor de periode van 1 juli tot half september alleen voor minimaal een week een kampeerplaats reserveren via ons reserveringsformulier. Op het formulier dient u bij de opmerkingen aan te geven, dat u ervoor zorgt, dat u over eigen sanitaire voorzieningen beschikt en volledig zelfvoorzienend daarin kunt zijn. Indien u niet kunt beschikken over uw eigen sanitaire voorzieningen, zullen we uw reservering niet in behandeling nemen.

Indien u niet kunt beschikken over uw eigen sanitaire voorzieningen, of niet voor minimaal een week een kampeerplaats kan of wil reserveren, kunt u enkele dagen, voordat u in juli of augustus van plan bent te komen kamperen, contact met ons opnemen. Wij zullen u dan informeren, of we voor u een kampeerplaats beschikbaar hebben.

Uiteraard blijven ook de overige landelijke Coronamaatregelen gelden. Dus het volgende blijft van belang:

 • houd altijd 1,5 meter afstand ten opzichte van mensen, die niet tot uw gezin behoren;
 • was vaak uw handen met zeep;
 • bent u verkouden, ga dan naar huis;
 • krijgt u ook koorts, dan bent u verplicht met alle huisgenoten naar huis te gaan;
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven;
 • ontvang maximaal vijf bezoekers per kampeermiddel of boot;
 • gebruik zoveel mogelijk uw eigen sanitaire voorzieningen;
 • volg de verplichte instructies op bij het gebruik van onze sanitaire voorzieningen.

Het blijft een lastige situatie, maar we hopen op uw begrip!

 

BERICHT D.D. 5 JUNI 2020

Hier volgt een korte update op het bericht d.d. 9 mei 2020

Nu het drukke Pinksterweekend voorbij is en de Coronamaatregelen per 1 juni landelijk iets verder versoepeld zijn, kunnen ook wij gaan versoepelen. Vanaf vandaag is het toegestaan om per kampeermiddel of boot maximaal vijf bezoekers te ontvangen. Uiteraard moet u zich wel aan de landelijke regel houden, dat u zowel binnen als buiten 1,5 meter afstand houdt ten opzichte van mensen, die niet tot uw gezin behoren.

Het openstellen van de sanitairgebouwen op campings is nog steeds niet versoepeld; dat is waarschijnlijk pas op 1 juli. Ook de reserveringsregels, die vermeld zijn in onderstaande update d.d. 9 mei jl. blijven ongewijzigd van kracht.

Uiteraard blijven de overige landelijke Coronamaatregelen ook gelden. Dus het volgende blijft van belang:

 • houd 1,5 meter afstand van elkaar;
 • was vaak uw handen met zeep;
 • bent u verkouden, ga dan naar huis;
 • krijgt u ook koorts, dan bent u verplicht met alle huisgenoten naar huis te gaan;
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven;
 • ontvang maximaal vijf bezoekers per kampeermiddel of boot.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op!

 

BERICHT D.D. 9 MEI 2020

Hier volgt een korte update op het bericht d.d. 7 mei 2020

In vervolg op onderstaand bericht d.d. 7 mei 2020 hebben we besloten, dat we vanaf heden ook voor de periode van 1 juli tot half september alleen reserveringen inplannen voor gasten, die eigen sanitaire voorzieningen hebben of eventueel willen aanschaffen. Momenteel is ons sanitairgebouw gesloten, maar kan wel de stortplaats voor het legen van chemische toiletten bij het sanitairgebouw gebruikt worden. De voorzieningen voor elektra en tappunten voor water bij de kampeerplaatsen kunnen ook gewoon gebruikt worden. Hoewel het er momenteel naar uitziet, dat het sanitairgebouw per 1 juli weer opengesteld kan worden, is het niet uitgesloten, dat dit besluit van het kabinet teruggedraaid wordt. We willen zo voorkomen, dat we gasten zonder eigen sanitaire voorzieningen in dat geval niet kunnen ontvangen en reserveringen moeten annuleren.

Dus indien u voor de periode van 1 juli tot half september voor minimaal een week een kampeerplaats wilt reserveren, verzoeken we u bij de opmerkingen aan te geven, dat u ervoor kunt zorgen, dat u over eigen sanitaire voorzieningen kunt beschikken en volledig zelfvoorzienend daarin kunt zijn. Het eventueel gesloten blijven van het sanitairgebouw is dan geen reden voor annulering of terugbetaling.

Indien u niet kunt beschikken over uw eigen sanitaire voorzieningen, of deze niet volledig wenst te gebruiken, kunnen we uw reservering helaas nog niet in behandeling nemen. U kunt t.z.t. lezen via onze website, of er nog mogelijkheden zijn om zonder eigen sanitaire voorzieningen voor minimaal een week een kampeerplaats te reserveren.

We hopen op uw begrip!

 

BERICHT D.D. 7 MEI 2020

Hier volgt een update op het bericht d.d. 1 mei 2020

Op 6 mei heeft de overheid besloten, dat de sanitairgebouwen bij de jachthavens en campings tot 1 juli niet open mogen.

De gasten, die voor een verblijf tot 1 juli een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben gedaan, zullen wij benaderen. Dus graag geen contact met ons opnemen! Bij voorbaat hartelijk dank!

Heeft u eigen sanitaire voorzieningen en wilt u met uw gezin in de periode tot 1 juli 2020 voor korte tijd (minimaal 2 overnachtingen) met uw kampeermiddel bij ons overnachten, dan verzoeken wij u online een reservering te doen via ons reserveringsformulier. Bij de opmerkingen graag vermelden, dat u beschikt over uw eigen sanitaire voorzieningen, zodat we uw reservering op korte termijn kunnen inplannen en per e-mail aan u kunnen bevestigen.

Voor een reservering voor het Hemelvaartweekend kan er slechts gereserveerd worden voor een verblijf van 4 dagen en/of nachten (aankomst vanaf woensdag 20 mei 13.30 uur; vertrek op zondag 24 mei om uiterlijk 18.00 uur).

Voor een reservering voor het Pinksterweekend kan er slechts gereserveerd worden voor een verblijf van 3 dagen en/of nachten (aankomst vanaf vrijdag 29 mei 13.30 uur; vertrek op maandag 1 juni om uiterlijk 18.00 uur).

Groepsreserveringen zijn voorlopig niet mogelijk.

Indien u een reservering wilt maken voor een kort verblijf met een kampeermiddel vanaf 1 juli tot 15 september 2020 dient u ook online een reservering te doen via ons reserveringsformulier. Het is voor deze periode slechts mogelijk een reservering te doen voor een verblijf van MINIMAAL EEN WEEK. Hoewel we ervan uitgaan, dat de sanitaire voorzieningen echt open zullen gaan vanaf 1 juli, verzoeken we u toch te vermelden, of u beschikt over uw eigen sanitaire voorzieningen, zodat we daarvan op de hoogte zijn. We zullen uw reservering sowieso op korte termijn op volgorde van binnenkomst inplannen en per e-mail aan u bevestigen.

De aanvullende maatregelen uit het bericht van 1 mei blijven ongewijzigd:

We houden de adviezen vanuit de overheid goed in de gaten en volgen deze strikt op. Voorlopig gelden de volgende maatregelen:

 • de kern van alles is HOUD MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR;
 • vermijd sociale activiteiten. Dit houdt in, dat onze gasten tot nader bericht op ons terrein geen bezoekers mogen ontvangen en dat het niet is toegestaan bij anderen in de caravan, voortent, tent of boot te verblijven;
 • als u kucht, hoest en/of verkouden bent, adviseren wij u naar huis te gaan. Krijgt u daar ook koorts bij, dan bent u verplicht naar huis te gaan;
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven.

Dit zijn de extra aanvullende maatregelen, die wij op ons recreatiebedrijf treffen:

 • in verband met de maatregel tot het houden van minimaal 1,5 meter afstand zal slechts een gedeelte van het terrein voor de toeristische plaatsen bezet kunnen worden;
 • sanitaire faciliteiten zijn gesloten tot 1 juli 2020;
 • het wassen van linnen voor de verhuurchalets gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven;
 • een gast mag slechts met 1 persoon tegelijk naar de receptie komen;
 • er zijn afstandsmaatregelen bij de receptie door middel van een afstandsstreep op de vloer en een plexiglasafscheiding;
 • betalingen vinden zoveel mogelijk online plaats. Indien dit niet kan, dan worden betalingen contactloos/per pin gedaan;
 • voor ons toeristische kampeerveld geldt, dat er momenteel slechts online gereserveerd kan worden;
 • de kantine zal gesloten blijven.

Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op, bij voorkeur via e-mail info@campingspijkerboor.nl.

 

BERICHT D.D. 1 MEI 2020

Hier volgt een update op het bericht d.d. 2 april 2020

De Veiligheidsregio Hollands Midden heeft besloten, dat het verbod op recreatief en toeristisch nachtverblijf per 1 mei 2020 is opgeheven. Het aanbieden van recreatief nachtverblijf en dus overnachten op o.a. kampeerterreinen en jachthavens is dan weer toegestaan, mits er van eigen sanitair gebruikgemaakt kan worden. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen moeten dus nog gesloten blijven, maar de stortplaats van het sanitairgebouw mag wel gebruikt worden.

Heeft u eigen sanitaire voorzieningen en wilt u met uw gezin in de periode van 1 mei tot 20 mei of van 25 mei tot 1 juli 2020 voor korte tijd (minimaal 2 overnachtingen) met uw kampeermiddel bij ons overnachten, dan verzoeken wij u online een reservering te doen via ons reserveringsformulier. Bij de opmerkingen graag vermelden, dat u beschikt over uw eigen sanitaire voorzieningen, zodat we uw reservering op korte termijn kunnen inplannen en per e-mail aan u kunnen bevestigen. Indien u geen eigen sanitaire voorzieningen heeft, nemen we uw reservering nog niet in behandeling. Groepsreserveringen zijn voorlopig niet mogelijk.

Voor een reservering voor het Pinksterweekend kan er slechts gereserveerd worden voor een verblijf van 3 dagen en/of nachten (aankomst vanaf vrijdag 29 mei 13.30 uur; vertrek op maandag 1 juni om uiterlijk 18.00 uur).

Indien u een reservering wilt maken voor een kort verblijf met een kampeermiddel vanaf 1 juli tot 1 september 2020 dient u ook online een reservering te doen via ons reserveringsformulier. Het is voor deze periode slechts mogelijk een reservering te doen voor een verblijf van MINIMAAL EEN WEEK. Bij de opmerkingen graag vermelden, of u beschikt over uw eigen sanitaire voorzieningen. Indien u gebruik wilt en kunt maken van uw eigen sanitaire voorzieningen, kunnen we op korte termijn uw reservering inplannen en per e-mail bevestigen. Indien u niet gebruik kunt of wenst te maken van eigen sanitaire voorzieningen, zullen we deze reserveringen bewaren in ons systeem. Zodra het weer is toegestaan de sanitairgebouwen te openen, zullen we deze reserveringen op volgorde van binnenkomst inplannen en per e-mail aan u bevestigen.

Aanvullende maatregelen

We houden de adviezen vanuit de overheid goed in de gaten en volgen deze strikt op. Voorlopig gelden de volgende maatregelen:

 • de kern van alles is HOUD MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR;
 • vermijd sociale activiteiten. Dit houdt in, dat onze gasten tot nader bericht op ons terrein geen bezoekers mogen ontvangen en dat het niet is toegestaan bij anderen in de caravan, voortent, tent of boot te verblijven;
 • als u kucht, hoest en/of verkouden bent, adviseren wij u naar huis te gaan. Krijgt u daar ook koorts bij, dan bent u verplicht naar huis te gaan;
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven.

Dit zijn de extra aanvullende maatregelen, die wij op ons recreatiebedrijf treffen:

 • in verband met de maatregel tot het houden van minimaal 1,5 meter afstand zal slechts een gedeelte van het terrein voor de toeristische plaatsen bezet kunnen worden;
 • sanitaire faciliteiten zijn vooralsnog gesloten tot 20 mei 2020;
 • het wassen van linnen voor de verhuurchalets gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven;
 • een gast mag slechts met 1 persoon tegelijk naar de receptie komen;
 • er zijn afstandsmaatregelen bij de receptie door middel van een afstandsstreep op de vloer en een plexiglasafscheiding;
 • betalingen vinden zoveel mogelijk online plaats. Indien dit niet kan, dan worden betalingen contactloos/per pin gedaan;
 • voor ons toeristische kampeerveld geldt, dat er momenteel slechts online gereserveerd kan worden;
 • de kantine zal gesloten blijven.

Heeft u vragen, neem dan gerust telefonisch contact met ons op (071-5018869) of via e-mail info@campingspijkerboor.nl

BERICHT D.D. 2 APRIL 2020

Onze veiligheidsregio heeft besloten de maatregelen genoemd in de update van 1 april te wijzigen.

Onze camping is van 1 april tot 10 mei gesloten voor de toeristische kampeerders.

De gasten, die voor een verblijf van 1 april tot 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben gedaan, zullen wij benaderen. Dus graag geen contact met ons opnemen!

De gasten, die voor een verblijf na 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben staan, verzoeken we ook geen contact met ons op te nemen. De reserveringen vanaf 10 mei blijven gewoon staan. Bij voorbaat dank!

BERICHT D.D. 1 APRIL 2020

Hier volgt een korte update op het bericht d.d. 30 maart 2020

Op 31 maart heeft de overheid besloten, dat de sanitairgebouwen bij de jachthavens en campings t/m 28 april niet open mogen. Dit houdt in, dat het voor de seizoenplaatsen en de toeristische plaatsen t/m 28 april niet mogelijk is van de voorzieningen gebruik te maken, die nodig zijn voor een verblijf.

Onze camping is tot 29 april gesloten voor de toeristische kampeerders en ook de start van de opbouw van de seizoenplaatsen is voorlopig verplaatst naar 29 april. Zodra er wijzigingen zijn in deze maatregelen, zal dit met de betrokkenen worden gecommuniceerd.

De gasten, die voor een verblijf van 1 april tot 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben gedaan, zullen wij benaderen. Dus graag geen contact met ons opnemen!

De gasten, die voor een verblijf na 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben staan, verzoeken we ook geen contact met ons op te nemen. De reserveringen vanaf 29 april blijven gewoon staan. Bij voorbaat dank!

BERICHT D.D. 30 MAART 2020

Hier volgt een korte update op het bericht d.d. 26 maart 2020

Op 30 maart is er contact geweest met de veiligheidsfunctionaris van gemeente Teylingen m.b.t. het openstellen van ons terrein voor de seizoengasten per 1 april. Gemeente Teylingen hanteert het beleid van de Veiligheidsregio in ons gebied. Het betreft hier Veiligheidsregio Hollands Midden. De Veiligheidsregio in dit gebied heeft bepaald, dat het niet noodzakelijk is om een noodverordening voor dit gebied uit te vaardigen voor het (gedeeltelijk) sluiten of gesloten houden van campings, die gasten een plaats bieden voor een seizoen. Het is in deze regio niet verboden een sanitairgebouw open te houden. Uiteraard dienen wel de ingestelde veiligheidsmaatregelen in acht genomen te worden.

Het bovenstaande houdt in, dat de opbouw van de seizoenplaatsen gewoon per 1 april kan starten.

Tijdens het eerste weekend van april zal de toegangsdeur van ons sanitairgebouw worden aangepast. Er wordt een elektrisch systeem aangebracht, waardoor de toegangsdeur automatisch open en dicht gaat. Deze extra voorziening is een aanvulling op de maatregelen, die op 26 maart jl. met alle betrokkenen gecommuniceerd zijn.

BERICHT D.D. 26 MAART 2020

Vanaf 23 maart 2020 19.00 uur zijn er aanvullende overheidsmaatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wat betekent dit voor een bezoek aan Jachthaven/Camping Spijkerboor?

Consequenties voor onze gasten

Er is op dit moment geen reden om uw verblijf op ons recreatiebedrijf te annuleren. Ons recreatiebedrijf blijft open. We staan in nauw contact met de lokale instanties, de brancheorganisatie en gemeenten, die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Belangrijk om te weten: Op dit moment is het Coronavirus geen reden tot annuleren en valt het niet onder de annuleringsvoorwaarden. Kosten van een annulering worden volgens de RECRON-voorwaarden berekend. U vindt deze voorwaarden op  de volgende website https://www.hiswarecron.nl/leisure-en-recreatie/voorwaarden-en-overeenkomsten. Gasten, die voor minder dan twee maanden een verblijf bij ons geboekt hebben voor de periode tot 1 juni, komen we enigszins tegemoet. Zij hebben de mogelijkheid een tegoed ter waarde van de reeds betaalde verblijfsom te krijgen voor een verblijf bij ons tijdens een ander moment dit jaar.

Welke maatregelen nemen wij

De ondernemer heeft een zorgplicht t.a.v. zijn andere gasten, zijn personeel en naar zijn eigen familieleden. In het kader van die zorgplicht dient hij alle maatregelen te nemen, die van hem verwacht mogen worden om zijn gasten een zo veilig mogelijk verblijf te bieden.

Voorlopig gelden dan ook voor al onze gasten de volgende maatregelen:

 • de kern van alles is HOUD MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR;
 • ga er alleen op uit voor werk, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen;
 • een ommetje maken op het terrein kan, maar doe dit niet in een groep;
 • vermijd sociale activiteiten. Dit houdt in, dat onze gasten tot nader bericht op ons terrein geen bezoekers mogen ontvangen en dat het niet is toegestaan bij anderen in de caravan, voortent, tent of boot te verblijven;
 • voorkom groepsvorming. Dit houdt in, dat er buiten uw eigen gezin maximaal drie personen voor uw caravan, voortent, tent of bij de boot mogen verblijven (uiteraard met inachtneming van de minimale afstand van 1,5 meter);
 • als u kucht, hoest en/of verkouden bent, adviseren wij u naar huis te gaan. Krijgt u daar ook koorts bij, dan bent u verplicht naar huis te gaan;
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode bij ons in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven.

Indien de bovenstaande regels niet worden nageleefd, kunnen de gevolgen zijn, dat het volledige recreatiebedrijf gesloten moet worden. We gaan er vanuit, dat alle gasten deze regels naleven.

Dit zijn de aanvullende maatregelen, die wij op ons recreatiebedrijf treffen:

 • extra hygiëne- en desinfectiemaatregelen;
 • het wassen van linnen voor de verhuurchalets gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven;
 • er zijn afstandsmaatregelen bij de receptie door middel van een afstandsstreep op de vloer en een plexiglasafscheiding. Betalen graag zoveel mogelijk middels pinpas;
 • voor ons toeristische kampeerveld geldt, dat er momenteel geen nieuwe reserveringen geboekt worden voor de periode tot 1 juni. De reeds ingeplande plaatsen worden ruim verdeeld over het terrein. Voor spontaan aankomende gasten wordt op het moment van aankomst bepaald, of het verantwoord is om deze gasten een plaats aan te bieden;
 • de sanitaire faciliteiten zijn open met maatregelen om op 1,5 meter afstand van medegasten te kunnen blijven;
 • de kantine zal gesloten blijven.

Heeft u vragen n.a.v. het bovenstaande, neem dan contact met ons op (telefonisch of per e-mail).

Tot welke datum bovenstaande maatregelen gelden, is nog niet bekend. Dit hangt af van de maatregelen, die vanuit de overheid getroffen worden. Zodra bepaalde maatregelen, die voor u van belang zijn, wijzigen, zullen we dit melden.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk om de standaard maatregelen op te volgen, die gelden bij een “normale” griep en verkoudheid, namelijk:

 • denk aan de hygiëne, ook in uw eigen accommodatie/kampeermiddel;
 • geef geen hand, knuffel of kus, maar begroet elkaar op een andere manier; vermijd nauw contact met anderen;
 • als u vragen voor ons heeft, probeer deze dan zo veel mogelijk te stellen via de e-mail of per telefoon;
 • was uw handen regelmatig langer dan 25 seconden met water en zeep;
 • hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van uw elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg;
 • meld het meteen, als iemand ziek is, door telefonisch contact met ons op te nemen en met de plaatselijke huisarts;
 • telefoon receptie: 071 – 501 88 69
 • telefoon plaatselijke huisarts: 071 – 501 82 02

 

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Let op elkaar en help elkaar waar dat nodig is! En blijf gezond!

Top