Coronavirus (COVID-19) – Camping voor toeristische plaatsen gesloten tot 10-5-2020 – update d.d. 2-4-2020

https://www.campingspijkerboor.nl/content/uploads/Coronavirus-afbeelding.jpeg
Nieuws
BERICHT D.D. 2 APRIL 2020

Onze veiligheidsregio heeft besloten de maatregelen genoemd in de update van 1 april te wijzigen.

Onze camping is van 1 april tot 10 mei gesloten voor de toeristische kampeerders.

De gasten, die voor een verblijf van 1 april tot 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben gedaan, zullen wij benaderen. Dus graag geen contact met ons opnemen!

De gasten, die voor een verblijf na 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben staan, verzoeken we ook geen contact met ons op te nemen. De reserveringen vanaf 10 mei blijven gewoon staan. Bij voorbaat dank!

BERICHT D.D. 1 APRIL 2020

Hier volgt een korte update op het bericht d.d. 30 maart 2020

Op 31 maart heeft de overheid besloten, dat de sanitairgebouwen bij de jachthavens en campings t/m 28 april niet open mogen. Dit houdt in, dat het voor de seizoenplaatsen en de toeristische plaatsen t/m 28 april niet mogelijk is van de voorzieningen gebruik te maken, die nodig zijn voor een verblijf.

Onze camping is tot 29 april gesloten voor de toeristische kampeerders en ook de start van de opbouw van de seizoenplaatsen is voorlopig verplaatst naar 29 april. Zodra er wijzigingen zijn in deze maatregelen, zal dit met de betrokkenen worden gecommuniceerd.

De gasten, die voor een verblijf van 1 april tot 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben gedaan, zullen wij benaderen. Dus graag geen contact met ons opnemen!

De gasten, die voor een verblijf na 10 mei een reservering voor een toeristische plaats bij ons hebben staan, verzoeken we ook geen contact met ons op te nemen. De reserveringen vanaf 29 april blijven gewoon staan. Bij voorbaat dank!

BERICHT D.D. 30 MAART 2020

Hier volgt een korte update op het bericht d.d. 26 maart 2020

Op 30 maart is er contact geweest met de veiligheidsfunctionaris van gemeente Teylingen m.b.t. het openstellen van ons terrein voor de seizoengasten per 1 april. Gemeente Teylingen hanteert het beleid van de Veiligheidsregio in ons gebied. Het betreft hier Veiligheidsregio Hollands Midden. De Veiligheidsregio in dit gebied heeft bepaald, dat het niet noodzakelijk is om een noodverordening voor dit gebied uit te vaardigen voor het (gedeeltelijk) sluiten of gesloten houden van campings, die gasten een plaats bieden voor een seizoen. Het is in deze regio niet verboden een sanitairgebouw open te houden. Uiteraard dienen wel de ingestelde veiligheidsmaatregelen in acht genomen te worden.

Het bovenstaande houdt in, dat de opbouw van de seizoenplaatsen gewoon per 1 april kan starten.

Tijdens het eerste weekend van april zal de toegangsdeur van ons sanitairgebouw worden aangepast. Er wordt een elektrisch systeem aangebracht, waardoor de toegangsdeur automatisch open en dicht gaat. Deze extra voorziening is een aanvulling op de maatregelen, die op 26 maart jl. met alle betrokkenen gecommuniceerd zijn.

BERICHT D.D. 26 MAART 2020

Vanaf 23 maart 2020 19.00 uur zijn er aanvullende overheidsmaatregelen genomen om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen. Wat betekent dit voor een bezoek aan Jachthaven/Camping Spijkerboor?

Consequenties voor onze gasten

Er is op dit moment geen reden om uw verblijf op ons recreatiebedrijf te annuleren. Ons recreatiebedrijf blijft open. We staan in nauw contact met de lokale instanties, de brancheorganisatie en gemeenten, die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus.

Belangrijk om te weten: Op dit moment is het Coronavirus geen reden tot annuleren en valt het niet onder de annuleringsvoorwaarden. Kosten van een annulering worden volgens de RECRON-voorwaarden berekend. U vindt deze voorwaarden op  de volgende website https://www.hiswarecron.nl/leisure-en-recreatie/voorwaarden-en-overeenkomsten. Gasten, die voor minder dan twee maanden een verblijf bij ons geboekt hebben voor de periode tot 1 juni, komen we enigszins tegemoet. Zij hebben de mogelijkheid een tegoed ter waarde van de reeds betaalde verblijfsom te krijgen voor een verblijf bij ons tijdens een ander moment dit jaar.

Welke maatregelen nemen wij

De ondernemer heeft een zorgplicht t.a.v. zijn andere gasten, zijn personeel en naar zijn eigen familieleden. In het kader van die zorgplicht dient hij alle maatregelen te nemen, die van hem verwacht mogen worden om zijn gasten een zo veilig mogelijk verblijf te bieden.

Voorlopig gelden dan ook voor al onze gasten de volgende maatregelen:

 • de kern van alles is HOUD MINIMAAL 1,5 METER AFSTAND VAN ELKAAR;
 • ga er alleen op uit voor werk, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen;
 • een ommetje maken op het terrein kan, maar doe dit niet in een groep;
 • vermijd sociale activiteiten. Dit houdt in, dat onze gasten tot nader bericht op ons terrein geen bezoekers mogen ontvangen en dat het niet is toegestaan bij anderen in de caravan, voortent, tent of boot te verblijven;
 • voorkom groepsvorming. Dit houdt in, dat er buiten uw eigen gezin maximaal drie personen voor uw caravan, voortent, tent of bij de boot mogen verblijven (uiteraard met inachtneming van de minimale afstand van 1,5 meter);
 • als u kucht, hoest en/of verkouden bent, adviseren wij u naar huis te gaan. Krijgt u daar ook koorts bij, dan bent u verplicht naar huis te gaan;
 • voor personen, die in thuisquarantaine zijn geplaatst, is het niet toegestaan tijdens de betreffende periode bij ons in een chalet/caravan/tent/boot te verblijven.

Indien de bovenstaande regels niet worden nageleefd, kunnen de gevolgen zijn, dat het volledige recreatiebedrijf gesloten moet worden. We gaan er vanuit, dat alle gasten deze regels naleven.

Dit zijn de aanvullende maatregelen, die wij op ons recreatiebedrijf treffen:

 • extra hygiëne- en desinfectiemaatregelen;
 • het wassen van linnen voor de verhuurchalets gebeurt op professionele wijze (temperatuur >60 graden) waardoor virussen niet overleven;
 • er zijn afstandsmaatregelen bij de receptie door middel van een afstandsstreep op de vloer en een plexiglasafscheiding. Betalen graag zoveel mogelijk middels pinpas;
 • voor ons toeristische kampeerveld geldt, dat er momenteel geen nieuwe reserveringen geboekt worden voor de periode tot 1 juni. De reeds ingeplande plaatsen worden ruim verdeeld over het terrein. Voor spontaan aankomende gasten wordt op het moment van aankomst bepaald, of het verantwoord is om deze gasten een plaats aan te bieden;
 • de sanitaire faciliteiten zijn open met maatregelen om op 1,5 meter afstand van medegasten te kunnen blijven;
 • de kantine zal gesloten blijven.

Heeft u vragen n.a.v. het bovenstaande, neem dan contact met ons op (telefonisch of per e-mail).

Tot welke datum bovenstaande maatregelen gelden, is nog niet bekend. Dit hangt af van de maatregelen, die vanuit de overheid getroffen worden. Zodra bepaalde maatregelen, die voor u van belang zijn, wijzigen, zullen we dit melden.

Wat kunt u zelf doen?

Het is belangrijk om de standaard maatregelen op te volgen, die gelden bij een “normale” griep en verkoudheid, namelijk:

 • denk aan de hygiëne, ook in uw eigen accommodatie/kampeermiddel;
 • geef geen hand, knuffel of kus, maar begroet elkaar op een andere manier; vermijd nauw contact met anderen;
 • als u vragen voor ons heeft, probeer deze dan zo veel mogelijk te stellen via de e-mail of per telefoon;
 • was uw handen regelmatig langer dan 25 seconden met water en zeep;
 • hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van uw elleboog;
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze daarna weg;
 • meld het meteen, als iemand ziek is, door telefonisch contact met ons op te nemen en met de plaatselijke huisarts;
 • telefoon receptie: 071 – 501 88 69
 • telefoon plaatselijke huisarts: 071 – 501 82 02

 

Het actuele nieuws over het Coronavirus vindt u op: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

Let op elkaar en help elkaar waar dat nodig is! En blijf gezond!

Top