Nieuwe sloepenhaven per 1 april 2015 bij Chaletpark Spijkerboor

https://www.campingspijkerboor.nl/content/uploads/webfoto-003_LR.jpg
Nieuws

Half september 2014 is de aanleg van een nieuwe sloepenhaven gestart bij Chaletpark Spijkerboor – 35 ligplaatsen per 1 april 2015

Lange tijd is er uitgekeken naar de aanleg van een nieuwe sloepenhaven met extra ligplaatsen van 7 x 3 meter voor de gasten van het chaletpark. De grote jachthaven, die aan de zuidkant van het recreatieterrein grenst, heeft namelijk een beperkt aanbod van ligplaatsen, die wat breedte betreft geschikt zijn voor sloepen. Niet alleen voor de vaste gasten biedt deze haven een uitkomst, maar ook voor de gasten, die tijdens het recreatieseizoen een chalet huren en met een sloep naar Chaletpark Spijkerboor willen komen.

 

Half september 2014 is het oude haventje dat uit negen ligplaatsen bestond, gesloopt en is de aanleg gestart van de nieuwe haven, die 35 ligplaatsen biedt.

 

De toegang tot de haven vanaf de Kagerplassen is voorzien van een poort, die op afstand geopend en gesloten kan worden ter voorkoming van diefstal. De nieuwe, grotere golfbreker is aan de buitenzijde voorzien van een natuurvriendelijke oever, zodat er geen ingrijpende wijzigingen zijn aan de landschapsstructuur.

 

Inmiddels is de nieuwe sloepenhaven volop in gebruik voor een groot aantal vaste gasten van het chaletpark. Ook diverse gasten van het passantenterrein, die voor kortere tijd op het passantenterrein verblijven en hun boot hebben meegenomen, maken dankbaar gebruik van de mooie, nieuwe haven. Voor het seizoen 2016 zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar!

Top