standard-title Een stukje geschiedenis

Een stukje geschiedenis

Ons bedrijf is nog ruim vóór de tweede Wereldoorlog ontstaan. Toen al kwamen de eerste watersporters uit de stad om een ligplaats te huren voor hun boot, voor de boerderij van onze oma. Al gauw kwamen er zomerhuisjes bij en kwamen er mensen om met een tent te kamperen. Onze vader nam het bedrijf over. Omdat er vraag was naar recreatiemogelijkheden en als aanvulling op het inkomen voor een groot gezin, gingen onze ouders zich naast de melkveehouderij (met productie van Leidse kaas en roomboter) steeds meer richten op de recreatie.

De camping werd uitgebreid en er werd besloten in het jaar 1971 een jachthaven aan te leggen. Aan het begin van 1984 namen wij het familiebedrijf over.

campingspijkerboor-zuidholland3

In 1993 hebben wij de beslissing genomen om de werkzaamheden rond de veehouderij af te bouwen en ons volledig op ons recreatiebedrijf te concentreren. Om niet alleen als recreatieondernemer sterker te staan, maar ook in het belang van de recreanten, hebben we ons aangesloten bij de RECRON. Bovendien zijn we lange tijd bezig geweest met herinrichtingsplannen om ons bedrijf nog aantrekkelijker te maken dan het al was. We wilden het onze gasten nog meer naar hun zin maken door een nog betere kwaliteit te bieden met alle voorzieningen, die je je maar wensen kan.

campingspijkerboor-zuidholland5

Eind december 2000 was het eindelijk zo ver; we kregen van de gemeente toestemming om ons terrein opnieuw in te richten. Vanaf 2001 tot 2005 zijn we dan ook in de wintermaanden bezig geweest om in vier fases de terreinen van de vaste standplaatsen voor stacaravans en mobiele bungalows om de beurt te vergroten en de nutsvoorzieningen te vernieuwen.

De vernieuwing van ons terrein is ook binnen de gemeente Alkemade niet onopgemerkt gebleven. Eind oktober 2002 wonnen wij namelijk de Ondernemersprijs van Alkemade voor 2002-2003; een prijs, die uitgereikt wordt aan de ondernemer, die zich op uitzonderlijke wijze manifesteert.

Top